tisdag 23 mars 2010

Torsdag den 1 april: Semafor goes hilarious

Den 1 april 1950 meddelande Göteborgs-Posten att Öland lossnat från havsbotten och flutit in mot den svenska kusten. Den 1 april 1962 informerade TV-nyheterna om att det räckte med att sätta en nylonstrumpa över teverutan för att få bilden i färg. Den 1 april 1997 påstod SVT Text att AIK värvat den brasilianske fotbollsspelaren Ronaldo. Den 1 april 2010 hävdar den litterära salongen Semafor att humorn har mantalsskrivit sig på Närkesgatan 8.

Vad gör egentligen skämtet roligt? Vad håller författaren på med när läsaren gråter av skratt? Är humor den privilegierades lyx eller den förtrycktas bäst bevarade hemlighet?


Semafor goes hilarious och drar på smilbanden åt den svenska samtidslitteraturen. Vi bjuder in serietecknaren Sara Granér (Galago) och prosaisten Sanne Näsling (Rabén & Sjögren) till ett samtal om humor som drivkraft och subversiv potential. Tova Gerge gör ett framträdande utifrån UKON:s diktsamling Barndomstolen och vi introducerar den franske författaren Edouard Levé på svenska, i Kristoffer Leandoers översättning.

Högkvarteret öppnar som vanligt kl. 18.00, salongen pågår 20.00 till 22.00, och efteråt fortsätter diskussionen i baren, där mat och dryck finns till försäljning.

Läs mer om kvällens gäster Sara Granér och Sanne Näsling här och här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar